Петър Павлов

Петър Павлов работи в ИТ сферата, но душата му е в поезията.
Пише японски тристишия – хайку и съвременна поезия, черпеща енергията си отвъд римите.

Петър намира музиката в смисъла, а не в думите, които са само проводник на магията.

През 2013 г. прави първи рецитал на свои стихове в Галерия „Снежана“. Стиховете четат Юлиян Вергов и други приятели на поета. Участват още групите Асен и Милена и DelPadre.

През 2014 г. излиза от печат първата стихосбирка на Петър – „Камъчета в джоба“, представена в Студио 5 пред повече от 150 гости на събитието. Картините, илюстриращи стихосбирката, са на художничката Мая Георгиева.

Следват участия в Седмия национален конкурс за хайку на свободна тема, есенните салони на поезията и други поетически форуми.

Негови стихове са публикувани в списанията Manu Propria и „Хайку свят”.
През 2017 г. съвместно със сопрано певицата Диляна Георгиева прави изложба на хайга в галерия + Това. Хайга творбите са съчетание на графика или фотография с хайку стих.

Впоследствие изложбата е представена в мраморното фоайе на БНР. С нея е открит и международният хайку форум в Столичната библиотека.
Съвместно с други двама писатели и поети изнася рецитал в Читалище „Петър Берон“.

Подготвя своята втора стихосбирка. Пътуването е страстта на Петър. Извън духовните пътешествия в поезията посещава джунглите на Хонг Конг, блатата и необятните плажове на Флорида, пустините на Египет, стратовулканите на Мала Азия, подземните потайности на Кападокия, манастирите на Света гора, древен Йерусалим и много други.